söndag 30 september 2012

Övning ger färdighet

Nu har jag hållit i en mikrofon två gånger i mitt liv. Första var igår när jag intervjuades om min debutroman, och den andra idag, när jag intervjuade Eva Holmquist om hennes "Kedjor känns bara när du rör dig". Näranära ska man hålla mikrofonen, annars hörs man inte. Desirée har tagit den ena bilden och den andra är snodd från Egenutgivarna.

 Glad


Det där jag gör med ögonen, vad är det ...?

lördag 29 september 2012

Trött tröttare tröttast

Jag har alltid varit en kvällstrött människa. De gånger jag var ute och festade till fem på morgonen när jag var ung vuxen, är lätträknade. Inte har det blivit bättre med åren. Så nu sitter jag här i nattlinne och varm tröja och go'tofflor. Medan andra dricker bubbel och slår klackarna i taket. Klockan är 18.45.

Bokmässan är en galen tillställning. Galen och underbar. Idag blev jag intervjuad av proffsiga Eva Holmquist och imorgon ska jag intervjua henne. Jag pratade om upprinnelsen till min debutroman Som någon annan bäddar, och imorgon pratar Eva om livet på ett flergenerationsrymdskepp. Kontraster.

Folk jag fått kramats med idag: Gullitrullifilliduttistuttitötisen Maria Engelwinge, Helena Milton, Malin Roca Ahlgren, Annika Bokplantan (men herregud, efternamn?), Nilla, Desirée, Helen Lindell och flera andra. Igår kramades jag med Sköna Frida, Helena, Pernilla och Susanne. Och säkert många fler. Ibland strösslar jag med kramar för att andra tider vara riktigt restriktiv.

 Joanna Björkqvist och Helen Lindell

 Mia Nilsson talade om vikten av bilden som kommunikationsmedel

 Jag och Desirée utanför Clarion Post Hotell (där hon vunnit en övernattning.)

En trött Hanna pustar ut i de underbart lila sammetssofforna inne på Posthotellet.

fredag 28 september 2012

Reportage

I senaste numret av Allas finns det ett reportage om mig. På deras webbsida pågår en tävling om att man kan vinna min debutroman. Om du eller någon du känner, vill göra just detta, gå in på Allas veckotidning och tävla!

torsdag 27 september 2012

Välbesökt

Ont i ländryggen. Och i stortårna. Men glad. Har träffat många fina människor! Sålt några böcker. Knutit några kontakter. Imorgon är jag på't igen.


 Samisk dans och trumma. Vackert och mycket intressant.



Mingel i montern!

Idag smäller det

Bokmässan! Jag ska vara där hela dagen. Eller, så var det tänkt. Sonen passade på att bli magsjuk, så nu vet jag varken ut eller in. Håller tummarna för att en snäll mormor kan komma hit och vara sjuksyster större delen av dagen. Och hundvakt? Det där pensionärslivet som hon såg fram emot, det där lugna, det ... eh ... kan man väl säga att hennes döttrar effektivt satt stopp för.

Nog om tråkigheter. Joanna Björkqvist är fin i reportaget som TV4 gjort om Egenutgivarna. Dessutom fyller hon år idag! Stort grattis från mig!

Ni hittar oss i monter A02:52!


onsdag 26 september 2012

Som jag velar ...

Jag har aldrig påstått att jag är något datorfreak. Eller internetguru. Men jag kan tycka att det inte ska behövas för att skapa sig en hemsida med tillhörande blogg i verktyget One. Men nu har jag gett upp och anlitat en väninna som raskt la över One-adressen på min gamla Morran-blogg. Detta innebär att man framöver kommer att komma hit, till Morran, även när man skriver in adressen www.hannalans.se. Så enkelt!

Bokmässan startar imorgon. En monter jag inte ska missa är QoolaQvinnors monter, C 00:09.